Exklusiva kurser i skrivande för film på söndagar!

Kurserna riktar sig till alla som vill fördjupa sina kunskaper i berättande. Det finns max 10 platser för varje tillfälle. Vare sig du vill skriva ett filmmanus, en roman, eller helt enkelt göra en presentation av något slag, så gäller det att behärska konsten att berätta. I våra kurser utgår vi från filmmediet, men vi har märkt med tiden att det vi undervisar om passar utmärkt att tillämpa på såväl skönlitterärt författande som andra områden där det handlar om att fånga en åskådare, en läsare, en lyssnare, med en berättelse.

  

AKTUELLA KURSER

Filmregi.png

7 JULI: REGIKURS

På bara en dag tar vi tillsammans bort det magiska skynket kring "film". Låt mig visa hur enkelt det är att skapa film så att det blir som "på riktigt".

Behövs förkunskap? – Nej.
Behövs särskild teknik? – Ja. Din smartphone.
Är det allt? – Ja.

Pris: 1450kr. Lunch och fika ingår!

Student eller pensionär? 20% rabatt! 1160kr

Tidpunkt: Söndagen 7 juli!

Plats: Tiny Lumberjack, i hörnet av Karl XI-gatan och Fredsgatan i Lund. 


KOMMANDE KURSER I HÖST (2019)

Your pargraph text.jpg

22 SEPTEMBER: MANUSKURS/HJÄLTENS RESA

En kurs i en av filmkonstens mest grundläggande dramaturgiska strukturer. "Hjältens Resa" bygger på det mytologiska berättandet och återfinns i alla jordens genres. Vare sig du arbetar med skrivande eller när en spännande författardröm, är vikten av hur du berättar din historia densamma; avgörande. På den här kursen gör vi en närstudie i en hel långfilm och du får med dig ett användbart verktyg som kan hjälpa dig att inte bara förstå berättelsens anatomi, utan också trigga dig när du upplever "writers block".

Lunch & fika ingår. Är du student eller pensionär erhåller du rabatt. 

Tid och plats: kl 9 - 16, på Tiny Lumberjack.
Pris: 1450kr, rabatt: 20%


62603117_465091007577746_7116220601370411008_n.png

13 OKTOBER: MANUSKURS/ROMCOM

Hur skriver du en riktigt bra romantisk komedi? Vad kännetecknar genren och hur undviker du att fastna i förutsägbara fällor?

Lunch & fika ingår.


Tid och plats: 13 okt, kl 9 - 16. På Tiny Lumberjack.
Pris: 1450kr, med rabatt för studenter och pensionärer, 20%


Your pargraph text.png

10 november: Manuskurs/Thriller-Skräck

Andra genrekursen på Tiny Lumberjack ägnas åt thriller och skräck. Vad kännetecknar dessa genrer? Vad skiljer dem åt? Vad är det som gör att du blir skrämd, hur ser tekniken ut? Vi går igenom författarens verktygslåda och tittar på massor av inspirerande exempel.

Lunch och fika ingår.

Tid och plats: 10 nov, kl 9 - 16. På Tiny Lumberjack.
Pris: 1450kr, med rabatt för studenter och pensionärer, 20%


Your pargraph text-2.png

8 december: Manuskurs/TV-seriedramaturgi

Vi har tidigare gått igenom hjältens resa som är en klassisk dramaturgisk struktur för långfilm. Går det att använda den i serie-baserat berättande och hur gör en då? Vad särskiljer berättandet som löper över flera avsnitt och hur ska du tänka kring karaktärerna och deras utveckling? På denna kursen får du svar på dessa frågor och fler därtill när vi går igenom uppbyggnaden och ser på flera inspirerande exempel från tv-serievärlden.

Lunch och fika ingår.

Tid och plats: 10 nov, kl 9 - 16. På Tiny Lumberjack.
Pris: 1450kr, med rabatt för studenter och pensionärer, 20%

 
 

"Jag kan varmt rekommendera kurserna till alla författarvänner! Man blir taggad, inspirerad och något yr." 

- Elisabeth Östnäs, författare av Turid-trilogin m.m. 

IMG_0988.jpeg

Kursledare Thérèse Ahlbeck har utbildats i manus och regi vid Dramatiska Institutet (numera STDH). Hon har en lång meritlista bakom sig och har bland mycket annat blivit Oscarsnominerad. 

Thérèse har undervisat i filmskådespeleri på Teaterhögskolorna i Stockholm och Malmö och undervisar sedan flera år tillbaka i filmregi på Skurups folkhögskola. Thérèse har även anlitats som dramaturg för olika filmprojekt. Under det senaste året har du även kunnat se och höra henne som programledare för olika program i P4 Kristianstad, Sveriges Radio och som konferencier för Christianstad Symfonikers konserter. Hon gör också moderators- och samtalsledaruppdrag.  Just nu utvecklar hon sitt långfilmsprojekt “Ashas Irrfärder”. 

Vanligt ställda frågor: Klicka här! 

Uppstår frågor ändå? Skicka ett mail till hello@tinylumberjack.se

Förresten, jag vill gärna få NYHETSBREV OM BL A NYA KURSER FRÅN Tiny Lumberjack!