Som med allt hantverk handlar det om att lära sig verktygen och därifrån göra det man drömmer om.

Exklusiva kurser i skrivande för film på söndagar!

Kurserna riktar sig till alla som vill fördjupa sina kunskaper i berättande. Det finns max 8 platser för varje tillfälle. Vare sig du vill skriva ett filmmanus, en roman, eller helt enkelt göra en presentation av något slag, så gäller det att behärska konsten att berätta. I våra kurser utgår vi från filmmediet, men vi har märkt med tiden att det vi undervisar om passar utmärkt att tillämpa på såväl skönlitterärt författande som andra områden där det handlar om att fånga en åskådare, en läsare, en lyssnare, med en berättelse.  

"Thérèse Ahlbeck inte bara kan det här, hon lever det"

Skrivarbloggen Ut ur byrålådan deltog förra året och skrev därefter en blogpost om intrycken härifrån.  

Söndag 2 juni!

Romcom uppdat.png

MANUSKURS: Rom-com

Manuskurs i romantisk komedi!

Olika genrer har sina olika särdrag. Söndagen den 2 juni går Therese igenom den romantiska komedins speciella särdrag! Den romantiska komedin presenteras på ett speciellt sätt, vilket inte är utan orsak. Om detta och mera kommer Therese att lära ut 2 juni. 
Fika och lunch ingår!
Student och pensionärsrabatt!  

 
29102072_1621170377971402_7745645644827590656_n.jpg
 

"Jag kan varmt rekommendera kurserna till alla författarvänner! Man blir taggad, inspirerad och något yr." 

- Elisabeth Östnäs, författare av Turid-trilogin m.m. 

Om THÉRÈSE

Thérèse Ahlbeck har utbildats i manus och regi vid Dramatiska Institutet (numera STDH). Hon har en lång meritlista bakom sig och har bland mycket annat blivit Oscarsnominerad. 

Thérèse har undervisat vid DI/STDH, Teaterhögskolorna i Stockholm och Malmö, och vid Fridhems folkhögskola. Thérèse är dessutom ofta anlitad som dramaturg för olika filmprojekt. Just nu utvecklar hon sitt långfilmsprojekt “Ashas Irrfärder” (läs mer nedan)

Kurserna riktar sig till dig... som känner att du vill utveckla ditt filmiska berättande... som en dag vill söka till STDH eller annan filmskola... som använder dig av berättande i ditt arbete. 

SDS inför Skissernas 131118.png

Vanligt ställda frågor: Klicka här! 

Uppstår frågor ändå? Skicka ett mail till hello@tinylumberjack.se

En blogg i ämnet! 

Eftersom vi ganska ofta får frågan om "hur man gör film", och vi ofta inser att vi skulle kunna dränka folk i alla möjliga och omöjliga tips som vi samlat på oss under åren, så samlar vi dessa tips på en egen blogg. Här bloggar vi även om våra egna upplevelser inom filmvärlden...  

Förresten, jag vill gärna få filmrelaterade tips från Tiny Lumberjack!