Som med allt hantverk handlar det om att lära sig verktygen och därifrån göra det man drömmer om.

 

Exklusiva kurser i skrivande för film på söndagar!

Kurserna riktar sig till alla som vill fördjupa sina kunskaper i berättande. Det finns max 8 platser för varje tillfälle. Vare sig du vill skriva ett filmmanus, en roman, eller helt enkelt göra en presentation av något slag, så gäller det att behärska konsten att berätta. I våra kurser utgår vi från filmmediet, men vi har märkt med tiden att det vi undervisar om passar utmärkt att tillämpa på såväl skönlitterärt författande som andra områden där det handlar om att fånga en åskådare, en läsare, en lyssnare, med en berättelse.  

"Thérèse Ahlbeck inte bara kan det här, hon lever det"

Skrivarbloggen Ut ur byrålådan deltog förra året och skrev därefter en blogpost om intrycken härifrån.  

40854015_230744984455860_9205114800894377984_n.jpg

(nytt datum kommer snart) - Genre: Romantisk komedi

Den romantiska komedin har ett eget strukturuniversum som vi alla känner igen, men hur gör en för att undvika förutsägbarheten som ligger som en gäckande fiende i genren? Det tittar vi närmare på.

 
 

28 oktober - Karaktär

I oktober ligger också den uppskattade kursen i hur en skapar trovärdiga karaktärer, för dig som inte har gått denna kurs än, rekommenderar jag den varmt, då karaktärerna är historiens innersta utgångspunkt.

11 november - Alternativ dramaturgi: Multiplot!

I november ligger det också en ny kurs under titeln "Alternativ dramaturgi" där jag kommer att gå igenom multiploten. Här kommer jag att visa flera exempel men också ta ett avstamp ur mitt eget pågående långfilmsprojekt Ashas Irrfärder som är så mycket som en multi-plot med en huvudperson.;-) Klurigt men ack så roligt!

 
 

25 november - En fantastisk scen

För dig som missat kursen Att skriva en fantastisk scen ges det tillfälle att gå denna i november. Här tittar vi på scenens anatomi med begrepp som beat, ingång, utgång och vändpunkt, i fokus.

9 december - Vad är Konflikt?

(Sidan uppdateras inom kort!) 

 
29102072_1621170377971402_7745645644827590656_n.jpg
 

"Jag kan varmt rekommendera kurserna till alla författarvänner! Man blir taggad, inspirerad och något yr." 

- Elisabeth Östnäs, författare av Turid-trilogin m.m. 

Om THÉRÈSE

Thérèse Ahlbeck har utbildats i manus och regi vid Dramatiska Institutet (numera STDH). Hon har en lång meritlista bakom sig och har bland mycket annat blivit Oscarsnominerad. 

Thérèse har undervisat vid DI/STDH, Teaterhögskolorna i Stockholm och Malmö, och vid Fridhems folkhögskola. Thérèse är dessutom ofta anlitad som dramaturg för olika filmprojekt. 

Kurserna riktar sig till dig... som känner att du vill utveckla ditt filmiska berättande... som en dag vill söka till STDH eller annan filmskola... som använder dig av berättande i ditt arbete. 

Thérèse Ahlbeck årets kulturpristagare 2016!

  2016 tilldelades  Thérèse Ahlbeck Kristianstad Kommuns Kulturpris.  "...Med stor talang, yrkesskicklighet och utomordentlig skarpsynthet gestaltar hon historier och karaktärer med intelligens och humor och är genom sin filmproduktion en framstående ambassadör för Kristianstad..." (ur motiveringen)

2016 tilldelades Thérèse Ahlbeck Kristianstad Kommuns Kulturpris. "...Med stor talang, yrkesskicklighet och utomordentlig skarpsynthet gestaltar hon historier och karaktärer med intelligens och humor och är genom sin filmproduktion en framstående ambassadör för Kristianstad..." (ur motiveringen)

Vanligt ställda frågor: Klicka här! 

Uppstår frågor ändå? Skicka ett mail till hello@tinylumberjack.se

En blogg i ämnet! 

Eftersom vi ganska ofta får frågan om "hur man gör film", och vi ofta inser att vi skulle kunna dränka folk i alla möjliga och omöjliga tips som vi samlat på oss under åren, så samlar vi dessa tips på en egen blogg. Här bloggar vi även om våra egna upplevelser inom filmvärlden...  

Förresten, jag vill gärna få filmrelaterade tips från Tiny Lumberjack!