Måndagsklubben: Fredrik Önnevall!
Jan
21
8:00 PM20:00

Måndagsklubben: Fredrik Önnevall!

Årets första Måndagsklubb kommer att gå i den evige reporterns tecken. Att se världen genom andras glasögon, hur går detta till? Fredrik som har berättat om mat i Kinas inre, och om flyktingars resa och om en rad olika saker, bland annat nu på sitt jobb på SVT-programmet “Sverige!” säger se en tydlig röd tråd mellan dessa ytterligheter. Vad är den?

View Event →

Måndagsklubben: En ganska känd författare
Dec
3
7:30 PM19:30

Måndagsklubben: En ganska känd författare

Denna Måndagsklubben kommer att gå i litteraturens tecken.

Gäst: “En ganska känd svensk författare” som kommer att läsa några sidor ur sitt pågående bokprojekt och därefter samtala om detta.

Biljetterna går åt. Ryktena går. Vi kan bjuda på en “På-Spåret”-ledtråd genom att säga att sist han sågs i medierna gjorde han det enkelt för sig genom att citera Leonard Cohen. ;-)

View Event →
Ashas Irrfärder på Skissernas Museum!
Nov
18
11:45 AM11:45

Ashas Irrfärder på Skissernas Museum!

Se Loa Falkman, Johannes Wanselow, Oscar Töringe m fl repetera scener ur manuset till Ashas Irrfärder!

Söndagen den 18 november förvandlas Birgit Rausing-salen på Skissernas Museum till en stor repetitionssal. På golvet repeterar Loa Falkman, Johannes Wanselow, Oscar Töringe m fl fyra scener från manuskriptet till långfilmen Ashas Irrfärder, tillsammans med regissör Thérèse Ahlbeck. Efter varje scenpass hålls en Q & A som leds av Kryddan Peterson som också ingår i ensemblen.

Evenemanget produceras av Tiny Lumberjack och genomförs med stöd från Lunds kommun.

Inträde till evenemanget ingår i Skissernas Museums ordinarie entréavgift. 

För frågor maila marcus@tinylumberjack.se

Varmt välkomna till en helt unik söndagseftermiddag!

View Event →
Måndagsklubben: Ulf Ellervik
Oct
22
8:00 PM20:00

Måndagsklubben: Ulf Ellervik

Lust, förälskelse och djup vänskap – kärlekens process.

Ulf Ellervik är professorn från LTH som fördjupat sig i vetenskapen bakom Kärlek. Detta har han gjort så pass bra att han fått förklara i såväl Skavlan som i P1s Sommarprogram om hur detta går till. Måndagen 22 oktober kommer Ulf till Måndagsklubben för att berätta mer om detta härliga och fascinerande ämne. 

Plats: Tiny Lumberjack, tidpunkt: kl 20.00. Serveringen öppnar 19.30

View Event →
Måndagsklubben: Emme Adébo
Sep
17
8:00 PM20:00

Måndagsklubben: Emme Adébo

Hur borde barnidrott fungera? 

En stor del av dagens ungdomsidrott går till på fel sätt. Detta leder till att barn slutar alltför tidigt med sport. Vilket i sin tur påverkar hela samhället i en negativ riktning.

Någon som har stor insyn i detta och vill få bort stressen och pressen på barnen är Emme Adébo. 

Emme Adébo, Lundabo sen barnsben. Med en bakgrund som lärare och Sportchef i LUGI Handboll "Lunds finaste jobb näst biskopen", är numera Verksamhetschef på Skånes Handbollsförbund. När vi frågade om Emme ville komma sa han ja på stört. Detta är frågor han brinner för, och som han menar måste diskuteras mera. Vi håller med! 

Plats: Tiny Lumberjack, hörnet Fredsgatan och Karl XI-gatan i Lund. 

Serveringen öppnar 19.30. Nytt för säsongen är att fika ingår i priset. För önskemål och frågor ring 046-121721 eller maila hello@tinylumberjack.se

View Event →
Måndagsklubben: Charlotte Erlanson-Albertsson
Sep
3
8:00 PM20:00

Måndagsklubben: Charlotte Erlanson-Albertsson

Sockret & jag 

Är socker farligt? Charlotte Erlanson-Albertsson är professorn vid Medicinska som har fördjupat sig i det här med sockret. Är det kanske sockret och inte fettet vi borde minska på? Intressant och tankeväckande kommer det oavsett att bli när Charlotte får ordet! 

Plats: Tiny Lumberjack, hörnet Fredsgatan och Karl XI-gatan i Lund. 

Serveringen öppnar 19.30. Nytt för säsongen är att fika ingår i priset. För önskemål och frågor ring 046-121721 eller maila hello@tinylumberjack.se

View Event →
Tibble Transsibiriska!
Aug
2
8:00 PM20:00

Tibble Transsibiriska!

På väg mot en Europaturné med konserter i England, Frankrike, Tyskland och Slovenien får Tiny Lumberjack finbesök av Tibble Transsibiriska. Tibble Transsibiriska från lilla Tibble i Dalarna spelar Balkan-röj på svenska, har vunnit priser och har släppt ett antal skivor som går att finna på Spotify. Senaste skivan "Duj" beskrevs av den engelska musiktidningen fRoots som "one of the most exciting records of the year".

Detta blir ett experiment som vi inte har en aning om hur det ska gå. Men kul och fantastiskt lär det bli. Alla musiker lär troligen inte ens kunna vara i samma rum.  

Vi får rumstera om hela lokalen för att detta ska gå att genomföra. Förtäring kommer att erbjudas längre in, och kanske blir det barhäng längst in i Tiny Lumberjacks katakomber. 

2 augusti kl 20.00. Dörrarna öppnar 19.30. Entré: 100kr (i priset ingår en varmkorv och en valfri alkoholfri dryck) (veg-alternativ finnes) 

View Event →
Måndagsklubben: Marianne Mörck
May
22
8:00 PM20:00

Måndagsklubben: Marianne Mörck

Tisdagen 22 maj blir det Måndagsklubb med Marianne Mörck! 

Har ni följt Tiny Lumberjack (eller SVT!) så behöver Marianne ingen längre presentation. Vi vill ha med henne i alla våra produktioner. Varm, smart, rolig, rättvis. Nu har vi äntligen lyckats få henne att komma till Måndagsklubben också! 

I skrivandes stund har inte Marianne hunnit tänka ut vad det kommer att handla om, men som alltid med Marianne kan man vara säker på att det kommer att bli tankfullt och roligt. 

Serveringen öppnar kl 19.00. Marianne börjar kl 20.00. 

Välkomna! 

Vi har samlat tidigare Måndagsklubbar på en sida och försökt koka ner vad Måndagsklubben är för något! 

View Event →
Måndagsklubben: Erik Hjärpe
Apr
16
8:00 PM20:00

Måndagsklubben: Erik Hjärpe

Erik Hjärpe.jpg

Genialitet och rena rama stölder! 

Erik Hjärpe spelar till vardags i bandet DAMN! och är bland annat kompositör till musiken i Timbuktus föreställning "En Droppe Midnatt".

Den 16 april (obs uppdaterat datum!) kommer Erik till Måndagsklubben för att berätta om hur han tillsammans med Jason Diakité arbetade fram en av låtarna till föreställningen. En mix av genialitet och rena rama stölder utlovas. Var detta samtal kommer att leda till får kvällen självt avgöra. 

Cafet öppnar kl 19.00 och Erik börjar prata kl 20.00. 

View Event →
Måndagsklubben: Patrick Amsellem
Mar
12
8:00 PM20:00

Måndagsklubben: Patrick Amsellem

MINNETS DYNAMIK! 

Reflektioner kring minnesmärken och monument efter händelserna i Charlottesville, Virginia, sommaren 2017. 

Vi är otroligt glada över att kunna välkomna Patrick Amsellem, chef för Skissernas Museum till Måndagsklubben! Amsellem studerade bland annat konstvetenskap vid Lunds universitet med en kandidatexamen och vid Institute of Fine Arts på New York University 1998–2000 med en magisterexamen i konsthistoria och disputerade i konst- och arkitekturhistoria vid New York University 2007 om minnesmärken efter andra världskriget. Han har varit kurator på konsthallen Rooseum i Malmö och 2007–11 på Brooklyn Museum i New York. Han tillträdde som chef för Skissernas museum i Lund 2011.

Caféet öppnar en timme innan, med ekologiskt kaffe/te och nybakade godsaker. Begränsat antal platser.

Varmt välkomna till denna unika kväll!

Foto: Caroline Andersson

View Event →
Måndagsklubben: Gunnel Carlson
Feb
26
8:00 PM20:00

Måndagsklubben: Gunnel Carlson

EN SNÖDROPPE ÄR EN SNÖDROPPE ÄR EN SNÖDROPPE...

När vi är många som längtar efter de första vårblommorna välkomnar Tiny Lumberjack stolt trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsson - nyssens hemkommen från snödroppsshow i London - till Tiny Lumberjacks Måndagsklubben. 

Gunnel Carlsson är välkänd programledare för TV-programmet Gröna rum samt initiativtagare till Tusen Trädgårdar. Hon medverkar i Go’ kväll, Trädgårdskampen och ansvarar även för Trädgårdsriket. På Måndagsklubben kommer hon att prata om trädgårdar hon sett, odlare hon träffat och gröna möten som inspirerat!

I en intervju i Aftonbladet svarar Gunnel Carlsson på frågan: Var går gränsen mellan sunt trädgårdsintresse och fanatism? 
"Svår fråga. Det kan tyckas knasigt att betala ett par hundra kronor för en enda snödroppe till exempel, men jag kan faktiskt förstå det! Gränsen går väl när intresset går ut över andra, när man börjar slåss på trädgårdsmässorna för att få tag i favoritväxten. Eller när man gräver upp fridlysta växter eller stjäl från andras trädgårdar. Jag vet att det händer."

Caféet öppnar en timme innan med ekologiskt kaffe/te och nybakade godsaker. Biljetter säljs i dörren eller förköp via knappen nedan. Obs. begränsat med platser, så vi rekommenderar att förköpa biljett. 

Varmt välkomna!

Med stöd från Lunds kommun.

View Event →
Måndagsklubben: Anders Lenhoff
Jan
22
8:00 PM20:00

Måndagsklubben: Anders Lenhoff

HUMORTEORI - EN TRÅKIG FÖRELÄSNING OM ROLIGA HISTORIER

SLUTSÅLT. 

Hur gör en för att få mer skratt när en drar ett skämt eller berättar en historia? Hur fungerar dramaturgin som leder fram till skrattet? Vad gör ett skämt bra? Och vad är det som gör att ett skämt faller platt och skratten uteblir?

Tiny Lumberjack inleder stolt 2018 med att välkomna Anders Lenhoff till Måndagsklubben!

Anders Lenhoff är författare, regissör och tv-producent som producerat Kristallen-galan, Guldbagge-galan, Robins, Intresseklubben, Snacka om Nyheter, Melodifestivalen och Eurovision Song Contest i Kiev 2017. Han har regisserat Petra Medes samt Anders och Måns scenshower, tv-serier som Reuter & Skoog, Rederiet, Andra Avenyn och Kommissionen, som han även var huvudförfattare för och som nominerades till Prix d’Europe. 

"Mitt jobb handlar ofta om att göra saker roligare. Hur kan man få mer skratt på en replik, en situation eller en historia? 
Så jag vill försöka förklara, inte minst för mig själv, vad jag har lärt mig när jag arbetat med en massa roliga människor: Allt vi skrattar åt har en dramaturgi, en struktur, ett antal parametrar som gör att skämtet blir bättre eller sämre. Själva teorin är kanske inte så kul, men den är väldigt användbar om man vill arbeta med humor som författare, regissör, eller komiker. Eller bara bli lite roligare."

Caféet öppnar en timme innan med ekologiskt kaffe/te och nybakat. Biljetter säljs i dörren eller genom att klicka på bilden nedan!
Välkomna till en spännande kväll! 

View Event →
Måndagsklubben: Niklas Harris
Dec
11
8:00 PM20:00

Måndagsklubben: Niklas Harris

DET ALTERNATIVA LEDARSKAPET -
Hur framgång inom elitidrott kan uppnås med mjuka värden, litteratur och Ken Loach!

Niklas Harris från Lund är en av Sveriges mest spännande handbollstränare idag. Hans första tränaransvar var för Lugis damjuniorer årgång 1981/82. Under 2003 var han förbundskapten för Australiens damlandslag och under 2004/05 tränade han Lugis F86. Säsongen därpå fick han ansvaret över Lugis damlag som han tränade under fem år och bland annat etablerade i Elitserien.

Från ingenstans förde han sedan upp Höör 65s damer till den absoluta världseliten när de 2014 blev Europamästare. Därefter gick han emot sport-Sveriges alla konventioner och förväntningar och sa upp sig för att vara pappaledig.

View Event →
MÅNDAGSKLUBBEN: Fredrik Silow
Nov
20
8:00 PM20:00

MÅNDAGSKLUBBEN: Fredrik Silow

Bortom allt förstånd — ett möte med rymden

Visste du att kometen "29P Schwassmann-Wachmann 1" hade ett utbrott under sensommaren? Eller att en liten asteroid lyckligtvis missade jorden nu i oktober. Och att det var ett omfattande utbrott på solen i början av september? Fast varför i hela världen ska du bry dig? Det har ju ingenting med mänsklighetens vardagsbestyr att göra. Eller? 

Möt Fredrik Silow, Mannen i hatten, som dagtid hjälper företag med kommunikation och som nattetid sätter på sig mössan och observerar universum. Fredrik berättar om sina personliga möten med tomheten och alltet. Vad kan man egentligen se och förstå med hjälp av sitt öga och den mänskliga hjärnan? Och vad ger det? Är det ett äventyr utåt eller kanske mer av en resa inåt? 

Plats: Tiny Lumberjack, hörnet av Karl XI-gatan och Fredsgatan. Entré: 50 kr. Kafet öppnar kl 19.00. 

För biljett: Knacka på hos Tiny Lumberjack eller klicka på länken nedan.

View Event →
MÅNDAGSKLUBBEN: Kajsa Lindström
Oct
16
8:00 PM20:00

MÅNDAGSKLUBBEN: Kajsa Lindström

Måndagsklubben den 16 oktober bjuder på dockmakaren Kajsa Lindström!

DE SMÅ TINGENS MAGISKA VÄRLD

Vad händer när man, i Berlin, hittar en nedgrävd samling leksaker från det forna Östtyskland? Vilken betydelse har det att man gör saker själv som barn, istället för att få färdiga leksaker? Och vad finns det för olika skalor på miniatyrer?  

Designern och dockmakaren Kajsa Lindström har samlat på små saker i hela sitt liv. På Måndagsklubben kommer hon bland annat att berätta mer om hur hon lämnade ett liv som uppskattad designer på H&M och stakade istället ut sin egen väg.

Cafét öppnar en timme innan. Välkomna! 

Entré: 50 kr. 

View Event →
MÅNDAGSKLUBBEN: Elisabeth Östnäs & Charlotte Cederlund
Aug
21
8:00 PM20:00

MÅNDAGSKLUBBEN: Elisabeth Östnäs & Charlotte Cederlund

Höstens första Måndagsklubb bjuder på författarna Elisabeth Östnäs och Charlotte Cederlund! 

Måndagen den 21 augusti klockan 20 inleder vi höstens Tiny Ted-talks med ett besök av författarna Elisabeth Östnäs (aktuell med bokserien om vikingadottern Turid) och Charlotte Cederlund (aktuell med fantasy-trilogin om Idijärvi). Ämnet för kvällen är kreativitet och konstnärskap kontra e l l e r i samklang med livets övriga vedermödor. Det är frågan. Hur går det ihop?

Entré: 50kr Biljett köpes i kafét eller via nätet. 

View Event →
Jun
13
to Aug 1

Evenemangen tar ledigt!

Under sommarperioden tar evenemangen ledigt. Arbetet med deckaren tar upp all tid. Vi hade planerat att ha en Tiny Cinematek-kväll den 21 juni med Work in progress-visning av deckaren. Men vi får konstatera att vi inte hinner med detta. 

Välkomna åter till höstterminen när vi drar igång med nya evenemang! Så snart som möjligt hoppas vi komma med datum för hösten. 

View Event →
MÅNDAGSKLUBBEN: Anna Bubenko
May
8
8:00 PM20:00

MÅNDAGSKLUBBEN: Anna Bubenko

Måndagsklubben i maj bjuder på ANNA BUBENKO, journalist på Sveriges Radio P4!

KÄLLKRITIK, FAKE FACTS OCH FAKTA

Källkritik och fakta är två nödvändigheter för ett demokratiskt samhälle. Men när dessa börjar gunga, var lämnar det journalistiken? Den 8 maj, klockan 20.00 kommer journalisten Anna Bubenko från Sveriges Radio till Måndagsklubben för att prata om källkritik och faktajournalistik. Vad är egentligen det?

Tid och plats: 8 maj kl 20.00. Tiny Lumberjack Café. 

Förköp av biljett kan ske på kafét eller via länken nedan

View Event →
MÅNDAGSKLUBBEN: Den verklige Jesus
Apr
3
8:00 PM20:00

MÅNDAGSKLUBBEN: Den verklige Jesus

Måndagsklubben i april bjuder på...

Verklighetens Jesus. Vad vet vi egentligen om den människa som faktiskt fanns en gång i tiden för drygt 2000 år sedan och hette Jesus? Om vi tar bort alla myter och historier som har format inte bara kristendomen utan även påverkat islam och judendomen, vad blir det kvar då? 

Maria Sturesson, doktorand vid teologiska institutionen, berättar om vad hon funnit och kommit fram till. 

View Event →
TINY CINEMATEK: Deckare...
Mar
22
8:00 PM20:00

TINY CINEMATEK: Deckare...

Om att göra deckare: "Morden i Sandhamn", "Morden i Fjällbacka".

Scandinavian Crime är en internationellt beundrad och eftertraktad genre, men vad innebär det och hur gör man? Regissör Marcus A Olsson visar exempel från två av de serier han har regisserat och berättar om arbetet bakom. 

Entré: 80 kr. 

Biljetter köpes i kafét eller via länken nedan: 

View Event →
MÅNDAGSKLUBBEN: Tomas Ahlbeck
Mar
13
8:00 PM20:00

MÅNDAGSKLUBBEN: Tomas Ahlbeck

Tomas Ahlbeck är kommunikatör och stå-uppkomiker med förkärlek till den mörka, brittiska humorn. Tomas Ahlbeck har bl a varit pressekreterare under Gudrun Schymans partiledartid i Vänsterpartiet och även arbetar vid Karolinska med Macchiarini-skandalen. Under 90-talet var han också med och startade nätverket Stop Child Abuse och bidrog till att FBI lyckades spränga en pedofilring i USA. Som stå-uppkomiker har han redan uppnått kultstatus på de brittiska öarna där han uppträder ofta.

Den 13 mars kommer Tomas till Måndagsklubben för att berätta mer om sina olika yrkesroller.

Entré 80 kr. Begränsat antal platser!

Biljetter går att köpa på kafét eller via länken nedan. 

View Event →