Fredrik Önnevall gästade Måndagsklubben!

I måndags var Fredrik Önnevall gäst på Måndagsklubben och berättade om sina olika äventyr med de teveprogram han gjort i Kina och i Europa. Det blev en känslomässig bergochdalbana för oss allihopa när Fredrik gav oss insyn i journalistens eviga dilemma om att inte bli deltagare i, utan bara rapportera om det man ser och upplever.

Klas Östergren gästade Tiny Lumberjack

IMG_0049.JPG

Klas Östergren var Tiny Lumberjacks sista gäst för hösten på Måndagsklubben. Klas läste inledningen på den bok han håller på och skriver och som han förklarade han kunde ge sig i kast med den 5 april i år. Dagen efter han lämnat Svenska Akademin. Om själva debaclet med akademin ville han inte säga mer än att det var en ren tragedi, allt som inträffat, och att han tyckte det var skönt att ha det bakom sig.

Vi tycker det är skönt och kul att Klas har tid att skriva igen!

Ashas Irrfärder repeterade på Skissernas Museum!

I helgen anordnade vi repetitioner för Ashas Irrfärder på Skissernas Museum.

Therese Ahlbeck repeterade scener från sitt eget manus tillsammans med Loa Falkman, Ella Schartner, Johannes Wanselow och Oscar Töringe. Kryddan Peterson var med som moderator.

Målet är att filma manuset under 2019. Följ gärna projektet på Facebook eller Instagram!

Asha Rep på Skissernas.jpg


Happy Street till Seoul!

Webserien Happy Street, med bland annat Marianne Mörck och Kryddan Peterson, har blivit utvald till Asiens största och viktigaste webserie-festival, Seoul WebFest i SydKorea. 

Serien är regisserad av Therese Ahlbeck och produceras av Tiny Lumberjack AB. 

Tova Seoul.png

Therese säger att det är ett stort erkännande för Happy Street, då serier som inte har engelska som naturligt språk ofta bortprioriteras. 

Festivalen går av stapeln i augusti. 

http://www.seoulwebfest.com

Happy Street går att se gratis på 

www.happystreetwebseries.com

Serien är producerad med stöd från Film i Skåne, och i samarbete med Lund/Brunnshögsprojektet, Medicon Village, Science Village, MAXIV, ESS, Invest in Skåne, samt Bil-Månsson. 

Läsning av Ashas Irrfärder

Nyligen genomförde vi en reading av Therese Ahlbecks senaste manus, Ashas Irrfärder. Det blir riktigt spännande när man låter de tänkta skådespelarna få läsa replikerna. Therese som även ska regissera filmen fick många intressanta tankar som hon tog med sig, för att putsa på historien ytterligare. Loa Falkman, Alexandra Rapaport och Johannes Wanselow var alla upptagna för dagen, men förhoppningsvis är även dessa på plats nästa gång. 

Fascinerande med Patrick Amsellem

29101546_10155534321543348_3588878426065798668_n.jpg

Snapshot från gårdagens Måndagsklubb där Patrick Amsellem, chef för Skissernas Museum, bjöd på en intressant inblick i monument och minnesmärkens vara eller icke vara. Med utgångspunkt i händelserna i Charlottesville förra sommaren där högerextremister protesterade mot borttagandet av en staty föreställande en general för Sydstaterna under inbördeskriget, så gick Patrick vidare till att berätta om Vietnam-monumentet i Washington DC samt även om vår egen Karl X-staty i Malmö och om Utøja-förslaget som aldrig blev av. Utan att gå in på vad som är ett "bra" eller "dåligt" minnesmärke/monument (det är ju trots allt upp till var och en att avgöra) så fick vi goda redskap i hur man kan betrakta det. Andra monument och minnesmärken som kom på tal var Raoul Wallenbergs på Nybroplan i Stockholm, Marcus Aurelius i Rom, det kommande Tsunami-minnesmärket på Djurgården med flera /M