Thérèse Ahlbeck årets Kulturpristagare i Kristianstad!!

STORT GRATTIS TILL REGISSÖR OCH MANUSFÖRFATTARE THÉRÈSE AHLBECK SOM IGÅR KVÄLL TILLDELADES KRISTIANSTAD KOMMUNS KULTURPRIS 2016 MED MOTIVERINGEN: 


"Thérèse Ahlbeck har efter sin examen vid Dramatiska Institutets utbildning för filmdirektion regisserat kortfilmer som rönt stor nationell och internationell uppmärksamhet och belönats med ett 20-tal priser. Hon berättar historier som berör och som är inspirerade av hembygden - det fantastiska landskap som omgärdar staden Kristianstad och som har präglat människan både historiskt och i nutid. Hon arbetar nu med ett långfilmsprojekt som belyser ett nutida problem i historiskt perspektiv. Med stor talang, yrkesskicklighet och utomordentlig skarpsynthet gestaltar hon historier och karaktärer med intelligens och humor och är genom sin filmproduktion en framstående ambassadör för Kristianstad."