Scriptshadow

Man kommer som bekant ingenstans utan ett bra manus.

Och ingen regissör blir någonsin en någorlunda bra regissör utan att förstå grunderna i vad som gör ett bra manus. På samma sätt blir ingen manusförfattare någonsin duktig i detta hantverk utan att ha koll på grundstenarna.  

Ett bra sätt att ta till sig hur ett manus fungerar är att följa bloggen Scriptshadow. 

Den här killen (eller det här gänget?) började med att läsa manusen som ännu inte blivit filmade i Hollywood och la ut en recension varje vecka. Efter hand har det blivit mer och mer och nu kommer det olika manus-relaterade saker varje dag från denna blogg. 

Vill man själv läsa de manus som han/hen/dom recenserar så lägg ett mail till dom. Kolla under ”contact”, så kan du själv få chansen att läsa och se att även de största stjärnorna får kämpa med kanske inte världens bästa manus. Eller att även de bästa manusförfattarnas verk kanske till en början inte är de mest lysande. Eller att någon helt okänd författare har lyckats attrahera hela branschens intresse med ett genomarbetat och originellt manus.