David F Sandberg - A swede in Lala-land...

En svensk som verkligen gör karriär i Hollywood är David F Sandberg (icke att blanda ihop med David Sandberg - utan F - som gjorde King Fury). Hans väg till Lala-land kom sig av en liten kortfilm han gjorde på 3-4 minuter. Filmen hette Lights out, den lades ut på youtube, and the rest is history. I somras hade långfilmen med samma namn premiär, och just nu arbetar han med en annan horror-movie, AnnaBelle 2. För det är just horror som är hans specialitet.  

Man kan tycka mycket om horror-genren. Undertecknad är definitivt ingen fan av den. (varför ska jag skrämma upp mig själv?) Men oavsett smak så kräver horror sin regissör. Det gäller att veta varje bildvinkel i förväg. Det är ofta saker som inte är där som ska skrämma åskådaren. Ett ljud kan göra hela skillnaden mellan obehag eller inte. 

Som exempel på detta se Davids väldigt informativa och pedagogiska lilla film ”The making of Closet Space”, sen även själva filmen!

Kan man sen inte få nog av David F Sandberg så följ honom på twitter, där han under namnet @ponysmasher lägger ut sina mindre alster. Stor humor blev det när en filmblogg sågade hans Lights Out längs med knölarna med en tweet, varpå han själv tackade för att bloggaren äntligen recenserade honom.