Fantastiska filmmanus att läsa!

Nu har Oscarsjuryns avdelning för bästa manus vaskat ner de tävlande till en så kallad Shortlist. Av dessa kommer alltså fem att i januari bli nominerade. Manusen i denna shortlist har siten Indiewire samlat ihop för alla som är intresserade att läsa. Det rör sig alltså om manus som produktionsbolagen putsat upp efter att filmen är klar. Så tro inte ett ord när Indiewire påstår att man skulle kunna se någon skillnad på dessa manus och den färdiga filmen. 

Så klart hade det varit ännu roligare om det hade varit "inspelningsversionen" av manuset som skickats ut för läsning. Men spelar roll! Huvudsaken är att man här får chansen att läsa några verkligen bra manus. 

För en feelgood-entusiast som undertecknad så är åtminstone "Captain Fantastic" ett måste att läsa! 

Gå till Indiewire!