Danskjävlarna! Oscars...

För alla som har minsta intresse av kortfilm så är Oscars shortlist för kortfilm ett måste att ta del av. Har en kortfilm nått hit så vet vi att den är extremt välgjord och antagligen tänkvärd och originell. Samt möjligen lite "politiskt korrekt". 

Vad som borde förvåna (eller inte...) är att producenten Kim Magnusson från danska M&M productions återigen har nått hit. M&M productions har sedan 1996 varit nominerad inte mindre än åtta gånger i den här klassen. Och vunnit tre! Av dessa har Kim producerat den nominerade kortfilmen inte mindre än 5 gånger. Och vunnit två. De övriga tre gångerna är det hans far, Tivi, som producerat.

Och hur många gånger har de hamnat på denna short-list? 13 gånger!  

Vad är det denna duo, far och son, gör så bra att de nu har chansen att för nionde gången bli nominerade? I korthet kan man säga att de verkligen vet hur man ska göra för att nå ända fram. Att bli Oscarsnominerad är inte att vinna på lotteri. Snarare handlar det om att målmedvetet arbeta och se till så att det manus man håller på med verkligen håller måttet på alla sätt. Därefter ska man "bara" se till att få filmen kvalificerad för Oscars. Det här året var 137 filmer med i tävlan. 

Gå till Oscars Live-action short-film short-list