Vi gör en "ICA-film".

Den senaste filmen - 10-sekundersfilmen med en skylt i fiskelina - gav bland annat en kommentar på Linkedin; "Fantastisk animering". Lite ironiskt så där, men tanken ledde vidare till att ja, det är så här Icas filmer ser ut - fast utan budget. Så låt oss fortsätta detta koncept till en "riktig Ica-film". Så en liten dum historia med poäng i slutet som tar upp det vi försöker sälja just nu. 

Den här gången behövdes det mer än 30 minuter på inspelningsplats. 2 timmar räknade jag med. Detta innebar att det var omöjligt att be någon som helst om hjälp. Björn Arvidsson som egentligen är polis hade möjlighet att flexa med sin arbetstid, vilket var tur för mig och filmen. 

44900.jpg

Den här gången hade vi ett stativ med oss. Köpt på Kjell å Co för 149kr. Men på nätet hittar jag samma sak för halva priset. 

Med bara jag och Björn på inspelningsplats så inser jag i efterhand att vi borde varit en till. Åtminstone för att hålla koll på vad jag och Björn säger. Min replik om apelsinen "den ska man inte dricka..." är ju rent slarv som inte hade skett om någon till varit på plats. 

Efteråt klippte jag ihop det i Mac-datorns eget redigeringsprogram, Imovie. Ett program som ständigt hånas av oss 'etablerade' filmare. Samtidigt för min egen del tyckte jag det var helt okej för den här lilla filmen. Mitt eget intryck av riktigare program som Davinci Resolve eller Premiere är att dessa program är fantastiska och med dom kan jag säkert flyga till Mars. Fast vad ska jag med dessa kapaciteter om jag bara vill till Ica och köpa mjölk, typ. Jag kommer att köra med Imovie ett slag till. 

På måndag lägger vi upp den på Facebook, och så får vi se hur folk reagerar och om vi får något sålt tack vare den. /M