En musikfilm om Hjältens Resa!

Ljudet har alltid blivit ett issue varje gång vi filmat. Därför ville jag för denna gång prova att göra något där ljudet redan finns. På chans ringde jag upp Erik Hjärpe som är ute på turné med sitt Damn! och Timbuktu. Erik har en liten hobbyverksamhet tillsammans med Svante Lodén där de gör låtar utan någon som helst förberedelse, under bandnamnet ”The Nevergreens”. Min fråga tyckte de lät så knäpp så att de ville gärna prova att göra något. Jag mailade över en kort förklaring på vad som menas med ”Hjältens Resa”, och två dagar senare låg det en liten låt i mailen. Kudos!

Utifrån denna låt började jag sen spåna ihop en liten historia där jag ville illustrera sångtexten, och just det som ”Hjältens Resa” handlar om. Vår lokal har tre rum, och det kändes logiskt att försöka gestalta de tre akterna (som Hjältens Resa består av) med hjälp av de tre rummen. 

Efter förra veckans debacle med en kamera som inte fungerade, varpå vi återigen använde oss av en iphone beslöt jag inför denna gång att fråga ett kameraproffs, Tore Grönlund - som till vardags arbetar på Scandinavian Photo. Tore är duktig på scenerier, och utifrån mina idéer kunde han spetsa utförandet ytterligare. 

Visst är filmen knäpp. Men jag gillar det. Den har ett par skavanker i form av ett konstigt streck i bilden, det syns att Björn drar i snöret i början, och något mer. Kanske borde jag även spelat monstret i akt 3. Men sammanlagt tycker jag den har sin udda charm.

Återigen ingen egentlig förberedelsetid, inspelning från kl 8.30 - 10.30. Inga klipp i filmen. Hade vi haft mer tid skulle så klart “akt 3” blivit ännu vassare, men vi tar det med oss till nästa gång. 

Och Hjältens Resa då? Vad är det? Jo, det är namnet och temat för den manuskurs som Therese ska hålla den 23 sep. Kan man inte den bör man nog tänka om ifall man vill skriva filmmanus. ;)