Back to All Events

MÅNDAGSKLUBBEN: Kalle Åström

Vem som pratar: Kalle Åström, professor vid LTH.

MATEMATIKENS INNERSTA VÄSEN
- från en liter mjölk till en Hövdinghjälm.

Den 14 november kl 20 kommer Kalle Åström till Måndagsklubben på Café Tiny Lumberjack för att prata om det förbluffande och vackra i de matematiska strukturer som ofta döljer sig bakom ett vardagligt fenomen. Med olika exempel från vår vardag kommer han att lotsa oss ett steg närmare matematikens innersta väsen...

Matematik är ett magiskt språk som, när vi lär oss behärska dess grammatik, kan ge oss ett helt nytt sätt att se på världen. En djupare förståelse. En utvidgning av världen. Men vad krävs för att nå dit? Till matematikens innersta väsen?

Kalle Åström är professor vid Matematikcentrum på Lunds universitet där han undervisar i matematik, bildbehandling och datorseende. Han har varit med och startat flera prisbelönade företag med matematiken som utgångspunkt och är bl a en i teamet bakom Hövdinghjälmen. Han har en examen i både matematik och teknisk fysik och blev 1997 prisbelönad för sin avhandling i mönsterigenkänning och bildanalys. 
 

Inträde: 50 kr. 

Förköp kan ske på Café Tiny Lumberjack eller via länken nedan! 

Earlier Event: November 5
MANUSKURS 1
Later Event: November 23
TINY CINEMATEK Perrongen & Bensinstopp