Back to All Events

MÅNDAGSKLUBBEN: Malin Loman

FROMMA MORD
- religiösa inslag i Dorothy L. Sayers detektivromaner


Årets sista Måndagsklubben går i den brittiske detektivromanens och religionens tecken. Författaren Dorothy L. Sayers (1893-1957) studerade i Oxford och är mest känd för sina detektivromaner, huvudsakligen om detektiven Lord Peter Wimsey, men även noveller om Montague Egg. Som kristen humanist skrev hon även teologi i form av dramatik, essäer och brev. Hennes första deckarroman kom ut i början av 1920-talet och flera av hennes böcker har filmatiserats av BBC.

Malin Loman är gymnasielärare i humanistiska ämnen med nära 40 års erfarenhet i yrket. Numera ägnar hon mycket tid åt studier i latin och grekiska. Som en av medlemmarna i The Dorothy L Sayers Society har hon hållit flera föreläsningar om Sayers författarskap.

Den 12 december kl 20 kommer Malin Loman till Måndagsklubben på Café Tiny Lumberjack för att prata om religionens spännande närvaro i Dorothy L. Sayers deckare! Vad betyder "Fromma mord..."? Kan ett mord betraktas som fromt och i så fall varför...

Inträde: 50 kr Obs! Begränsat antal platser! (25) För att vara säker på att få plats rekommenderar vi förköp på Café Tiny Lumberjack eller via

(Förköpta biljetter går före ett "ja" här på evenemangssidan)

Varmt välkommen till en spännande och mysterietät kväll!

Med stöd från Lunds kommun.

Later Event: January 14
TINY FILM ACADEMY: MANUS 2