Back to All Events

MÅNDAGSKLUBBEN

GÄST: MARIE PARKER SHAW. Konstnärlig ledare vid Månteatern. 

Höstens första gäst är Marie Parker Shaw, utbildad i London till skådespelare och teaterregissör. Sedan 2014 arbetar Marie som konstnärlig ledare på Månteatern i Lund.

Kvällens ämne har rubriken "7 min. frihet" och handlar om en helt ny form av skapande på teaterscenen. En journalist möter en dramatiker och utifrån deras samtal skriver dramatikern en pjäs på sju minuter. Syftet är att fånga samtiden och samtidigt utmana publiken i sina konstnärliga tolkningar. 
Produktionen behandlas som en teaterproduktion, men resultatet spelas inte upp live för en publik utan filmas! Skådespelarna anpassar sig aldrig efter kamerorna, utan kamerorna rättar sig efter det som sker på scenen. Allt filmas i en tagning med flera kameror för att inte bryta flödet i pjäsen. Resultatet blir korta processer som kräver snabba beslut vilket påverkar skapandet. 

Den 12 september kl 20 kommer Marie Parker Shaw till Måndagsklubben på Café Tiny Lumberjack för att prata om sitt spännande arbete med detta!

Det är begränsat antal platser (20) så klicka gärna ja i god tid om ni vill komma.

Varmt välkomna till en spännande kväll!

Inträde: 50 kr. 

Anmälan sker via Facebook, "Måndagsklubben på Café Tiny Lumberjack" 

Later Event: September 21
TINY CINEMATEK