Back to All Events

Måndagsklubben: Anders Lenhoff

HUMORTEORI - EN TRÅKIG FÖRELÄSNING OM ROLIGA HISTORIER

SLUTSÅLT. 

Hur gör en för att få mer skratt när en drar ett skämt eller berättar en historia? Hur fungerar dramaturgin som leder fram till skrattet? Vad gör ett skämt bra? Och vad är det som gör att ett skämt faller platt och skratten uteblir?

Tiny Lumberjack inleder stolt 2018 med att välkomna Anders Lenhoff till Måndagsklubben!

Anders Lenhoff är författare, regissör och tv-producent som producerat Kristallen-galan, Guldbagge-galan, Robins, Intresseklubben, Snacka om Nyheter, Melodifestivalen och Eurovision Song Contest i Kiev 2017. Han har regisserat Petra Medes samt Anders och Måns scenshower, tv-serier som Reuter & Skoog, Rederiet, Andra Avenyn och Kommissionen, som han även var huvudförfattare för och som nominerades till Prix d’Europe. 

"Mitt jobb handlar ofta om att göra saker roligare. Hur kan man få mer skratt på en replik, en situation eller en historia? 
Så jag vill försöka förklara, inte minst för mig själv, vad jag har lärt mig när jag arbetat med en massa roliga människor: Allt vi skrattar åt har en dramaturgi, en struktur, ett antal parametrar som gör att skämtet blir bättre eller sämre. Själva teorin är kanske inte så kul, men den är väldigt användbar om man vill arbeta med humor som författare, regissör, eller komiker. Eller bara bli lite roligare."

Caféet öppnar en timme innan med ekologiskt kaffe/te och nybakat. Biljetter säljs i dörren eller genom att klicka på bilden nedan!
Välkomna till en spännande kväll! 

Earlier Event: December 11
Måndagsklubben: Niklas Harris
Later Event: February 26
Måndagsklubben: Gunnel Carlson