Back to All Events

Måndagsklubben: Patrick Amsellem

MINNETS DYNAMIK! 

Reflektioner kring minnesmärken och monument efter händelserna i Charlottesville, Virginia, sommaren 2017. 

Vi är otroligt glada över att kunna välkomna Patrick Amsellem, chef för Skissernas Museum till Måndagsklubben! Amsellem studerade bland annat konstvetenskap vid Lunds universitet med en kandidatexamen och vid Institute of Fine Arts på New York University 1998–2000 med en magisterexamen i konsthistoria och disputerade i konst- och arkitekturhistoria vid New York University 2007 om minnesmärken efter andra världskriget. Han har varit kurator på konsthallen Rooseum i Malmö och 2007–11 på Brooklyn Museum i New York. Han tillträdde som chef för Skissernas museum i Lund 2011.

Caféet öppnar en timme innan, med ekologiskt kaffe/te och nybakade godsaker. Begränsat antal platser.

Varmt välkomna till denna unika kväll!

Foto: Caroline Andersson

Earlier Event: February 26
Måndagsklubben: Gunnel Carlson
Later Event: April 16
Måndagsklubben: Erik Hjärpe