Bakgrund

1997 förälskade jag mig i radio. Inte som lyssnare, den kärleken var sedan länge redan etablerad. Den kärleken började med ljudet från “Smoke Rings” som min morfar alltid spelade in på kassettband och Kjell Alinges “Eldorado” och “På minuten” med Lennart Swahn som programledare, när jag själv upptäckte de programmen. Men som arbetsredskap, att använda ljud för att förmedla bilder, berättelser, känslor och upplevelser, det övermannande mig totalt 1997 när jag ansökte och kom in på journalistlinjen i Skurup.

Radio är utan tvekan alldeles unikt. Det är intimt. Det är personligt. Det är direkt. Och trots att du inte ser, så tror jag att det du hör ibland kan vara rikare, än det du ser bokstavligen. Radio öppnar rum.

Från och med januari 2020 startar Tiny Lumberjacks podcast “5 FRÅGOR TILL”. Det är en förlängning av Måndagsklubben och är just nu under utveckling. Redan nu kan du lyssna på ett kortare pilot-avsnitt, (Scrolla ner), men formen kommer att hinna utvecklas innan det är dags för premiär.

För att vara på säkra sidan att inte missa några nyheter kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev. Skriv upp dig här.

Stort tack för att du tittar in hit och hoppas att du får uppleva några av känslorna jag nämnde ovan, när du lyssnar på intervjuerna. <3

Thérèse


 

Pilotavsnitt

PIA DELLSON/PSYKIATRI (pilot-avsnitt) | 7.44 min.
Pia är psykiatern och onkologen som bl a behandlade patienter med utmattningssyndrom och plötsligt drabbades av sjukdomen själv. Hon har skrivit flera böcker, däribland “Väggen” som innehåller poetiska texter som Pia skrev under sin sjukdomstid. I avsnittet hör du bland annat hur Pia själv återhämtar sig numera och om vilket yrke Pia, som liten, trodde hon skulle ha som vuxen. Det var inte läkare. 2019-08-27


KOMMANDE POD-GÄSTER

BodilJönsson.jpg

Bodil Jönsson/Fysik

aja2.jpg

Aja Guldåker/Arkeologi

eskil.jpg

Eskil Fagerström/Italien

CharlotteErlansonAlbertsson.jpg

Charlotte Erlanson-Albertsson/Medicinsk och fysiologisk kemi